[ X ]
Cum monitorizează situația în țară salvatorii și polițiștii în urma condițiilor meteo nefavorabile
20 Aprilie

Ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile din țară, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale (SPCSE), de comun cu Inspectoratul general al Poliției (IGP) și Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), au organizat un briefing de presă unde au prezentat situația la moment în țară, transmite CURENTUL.

Șeful SPCSE, Mihail Harabagiu, a menționat că la indicație Premierului este convocat un Consiliu unde sunt implicați reprezentanții ministerelor de profil pentru a gestiona situația.

„Situația e complicată, dar sub control. Avem deconectări de lumină în peste 140 de localități din țară. Traseele naționale și internaționale nu sunt blocate. Situația în Chișinău este mai rea, unde au căzut foarte mulți copaci. Se lucrează în acest sens cu organele de profil din Primărie, subdiviziunile specializate al MAI, colegii din INP și IGP, „Spații Verzi”, etc.. Este formată o rezervă de 100 de angajați ai Academiei de Poliție care vor interveni dacă va fi necesar”.

Șeful IGP, Alexandru Pînzari, a menționat că în țară s-au produs în jur de 20 de accidente și 86 cazuri de deteriorare a automobilelor.

„Se circulă cu dificultate pe direcția Hîncești, Căușeni, spre Orhei și Dubăsari. A fost înregistrat un caz la Serviciul de urgență, o femeie și-a fracturat un os de la picior urmare a unei crengi rupte. Sunt antrenați peste 120 de echipe pe traseele naționale și 40 în Chișinău”.

Vice-ministrul Agriculturii, Iurie Ușurelu, a reiterat că afectați de condițiile meteo sunt sâmburoasele, iar gradul de afecțiune a culturilor agricole se va face după plecarea ciclonului.

„De dimineață a fost creată o Comisie la Guvern care se va ocupa de monitorizarea culturilor agricole. Fiecare raion are un reprezentant MAIA care va monitoriza situația. Putem cataloga că afectate sunt culturile sâmburoase: caiși, vișini, cireși, etc.. Odată cu plecare ciclonului, reprezentanții Comisiei vor pleca în teritoriu pentru a evalua gradul de afecțiune a culturilor agricole”.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților