[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cum își propune candidatul USB să rezolve problema deșeurilor din capitală
17 Octombrie

Valeriu Munteanu, candidatul Partidului Uniunea Salvați Basarabia (USB) la șefia capitalei, a vorbit, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, despre soluții moderne de colectare a deșeurilor în municipiul Chișinău, informează CURENTUL.

Munteanu a amintit că a fost ministru al Mediului, 1 an și 10 luni, și cunoaște domeniul, dar și a spus că a fost inspirat de orașul Cluj-Napoca din România în ceea ce privește soluția eficientă pentru problema deșeurilor. Este vorba despre platformele subterane, pe care el și-a dorit să le implementeze, însă, plecând din funcție, ideea nu a fost continuată.

Candidatul a spus că își propune să instaleze, anual, câte 25 de platforme subterane, iar în acest an, în caz că ajunge primar, va instala primele 10. „Atunci când voi ajunge primar, până la sfârșit de an, chiar dacă voi lucra zi și noapte, voi instala 10 platforme subterane. Iar în fiecare an vom instala 25 de platforme”, a spus Munteanu, precizând că proiectul va fi realizat cu bani din buget, dar vor fi atrase și surse externe.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților