[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cum comentează Dragoș Vicol cererea sa de demisie venită din partea unui membru al Consiliului Audiovizulului
5 August

În cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Audiovizualului, un membru al consiliului a cerul demisia președintelui Dragoș Vicol, acuzându-l că a făcut un „maraton de ședințe publice ale Consiliului”, precizând că au fost programate 7 ședințe în următoarele zile, transmite CURENTUL.

În context, membra Consiliului l-a acuzat pe președintele CA de management defectuos și i-a solicitat demisia din funcția de director al instituției motivând că a venit în regim de urgență din concediu din cauza că acesta, intenționat, a făcut un maraton de ședințe publice ale Consiliului Audiovizualului, pentru a fi încălcate prevederile legii, și anume absența membrei Curnic de la 7 ședințe publice. În termen de 12 zile calendaristice, inclusiv cu ziua de astăzi, urmând să fie organizate 7 ședințe publice.

Contactat de reporterul nostru, președintele CA, Dragoș Vicol a spus că fiecare membru al Consiliului este în drept să-i ceară demisia.

„Au fost făcute aceste propuneri și spuse aceste doleanțe evocându-se și motivul. Însă, din punctul meu de vedere motivele evocate sunt lipsite de substrat factologic. Este vorba de faptul că unul din membrii Consiliului Audiovizualului a fost nevoit să-și întrerupă vacanța, ori subiectele care au fost incluse în ultimele ședințe ale CA, în opinia mea, nu au suportat o amânare. Personal, nu am numărat și nici nu am verificat consecutivitatea ședințelor la care absentează sau este prezent un membru și până la urmă consider că pentru opinia publică și pentru interesul public nu este atât de important dacă cineva dintre noi este nevoit să renunțe la vacanță pentru a se dedica funcției în care a fost ales pentru șase ani. Dacă s-au întâmplat asemenea lucruri, cred că acestea trebuie să fie privite prin prisma responsabilității și jurământului care a fost depus în plenul Parlamentului. Alte modalități de reflectare sau anumite invocări au un substrat speculativ. Deși persoana respectivă s-a prezentat la serviciu și a scris din propria inițiativă cerere pentru a fi rechemată la ședința numărul 6 a CA, cea de-a 7-a nici nu a avut loc. La rândul meu am satisfăcut imediat această solicitare, iar persoana respectivă a fost prezentă și consider că nu este un motiv atât de important pentru opinia publică dacă cineva este nevoit din motive absolut obiective să-și întrerupă vacanța. Consider că între solicitarea de a-mi prezenta demisia și supărarea că a fost întreruptă brusc vacanța există o legătură directă, iar dacă nu există este altceva. M-i se pare că această solicitare în privința acestui management defectuos vine tocmai dintr-o supărare internă, dar reiterez că interesul public in domeniul audiovizualului este mai important decât activitățile noastre personale”, a spus Dragoș Vicol.

Mihaela Grosu

Inapoi la arhiva noutaților