[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cum citim eticheta energetică a mașinii de spălat rufe
5 Octombrie

Mașina de spălat rufe este cel mai frecvent aparat de uz casnic în casele noastre după frigider. Datorită acestei etichete, alegerea unei mașini de spălat noi este mai ușoară: eticheta energetică permite tuturor consumatorilor să cunoască principalele caracteristici și consumul de energie din momentul cumpărării.

Scara de etichetare pentru mașinile de spălat rufe este de la D la A+++.

Prin urmare, este important să înțelegem care este consumul energetic a acestui aparat și cum ar trebui citită eticheta energetică, pentru a face alegerea corectă și cât mai ecologică posibil, atunci când dorim să procurăm o mașină de spălat nouă.

În termeni economici, alegerea unei mașini de spălat mai mult sau mai puțin eficiente duce la economii semnificative în timp.

Reamintim că, Agenția pentru Eficiență Energetică este autoritatea administrativă în subordinea Ministerului Economiei și Infrastructurii și are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.

rufe

sursa: aee.gov.md

Inapoi la arhiva noutaților