[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cum au iernat cele peste 1 000 vietăți de la Grădina Zoologică? Detalii din prima sursă! 
28 Februarie

Grădina Zoologică din Chișinău găzduiește peste 1000 de vietăți de diferite specii de pe toate continentele. În sezonul  rece al anului, angajații întreprind mai multe măsuri pentru a proteja animalele și păsările de frig, în special cele exotice,  informează CURENTUL.

Solicitată de reporterul nostru Olga Izvac ne-a spus că în colecția grădinii zoologice sunt animale sensibile la temperaturile reci ale anului, inclusiv animale exotice pentru care s-au pregătit condiții favorabile pentru sezonul rece încă din toamnă. Astfel, animalele au rezistat foarte bine temperaturilor reci din această iarnă.

,,În voliere a fost așternut fân pe jos, rumeguș pentru a menține căldura, au fost instalate becuri  infraroșii  care emană mai multă căldură decât lumină. În cuștile amenajate pentru maimuțe sistemul de ventilare a lucrat zilnic în perioada rece, favorizând posibilitatea de a oferi aer cald în toate încăperile. În regimul alimentar al unor specii de animale a fost  majorată rația de alimentare cu 10% încă din toamnă. Majorarea rației de alimentație a favorizat acumularea energiei și a surselor nutritive necesare pentru a rezista in perioada rece a anului”, spune ea.

Olga Izvac a precizat că, anotimpul rece al anului nu este favorabil pentru înmulțirea animalelor în grădina zoologică, așa că, noii pui sunt așteptați să vină pe lume începând cu luna mai și în special vara.

Menționăm că costul unui bilet pentru maturi în perioada de iarnă este de 25 lei, iar vara 30 lei. Pentru studenți și pensionari prețul e de 5 lei. Pentru copii până la 7 ani intrarea este gratuită. Administrația Grădinii Zoologice afirmă că costul biletelor nu se va modifica în 2019.

Mihaela Grosu

Inapoi la arhiva noutaților