[ X ]
Cum alegem corect produsele cosmetice pe timp de caniculă
19 Iulie

Produsele cosmetice au devenit aproape indispensabile pentru o mare parte dintre noi. Fie că este vorba despre un ruj, un fond de ten sau un rimel, aproape fiecare femeie le are în trusa de machiaj.

Agenția pentru Protecția consumatorilor și Supravegherea Pieții vine cu recomandări pentru a ajuta la alegerea corectă a produselor cosmetice și care sunt pașii esențiali la procurarea acestora.

Un produs cosmetic pus pe piaţă trebuie să fie sigur pentru sănătatea umană atunci cînd este utilizat în condiţii de folosire normale sau raţional previzibile, ţinînd seama, în special, de prezentare (formă, miros, culoare, aspect, ambalaj); etichetare; instrucţiuni de utilizare şi eliminare și prezenţa certificatelor de compoziţie, rapoartelor de încercări de laborator.

Achiziționați produse cosmetice, recomandabil, din magazine specializate unde cu siguranță se eliberează un bon de plată de care veți avea neaparat nevoie în caz de reclamație. Evitați să procurați produse cosmetice plasate în comerț direct sub razele soarelui. Este important de știut că produsele cosmetice necesită condiții speciale de păstrare care variază, de regulă, între +5 – + 25 grade Celsius. Păstrarea, transportarea și expunerea în comerț cu nerespectarea condițiilor esențiale de siguranță poate pune în pericol siguranța dvs.

O atenție sporită atrageți la data pînă la care produsul cosmetic, depozitat în condiţii corespunzătoare, îndeplineşte funcţia sa iniţială şi, în special, rămîne în conformitate („data de minimă durabilitate”). Data de minimă durabilitate este exprimată clar şi indică fie luna şi anul, fie ziua, luna şi anul, în această ordine. Aceste informaţii sînt completate de indicarea condiţiilor care trebuie satisfăcute pentru a garanta data de minimă durabilitate menţionată.

Indicarea datei de minimă durabilitate nu este obligatorie pentru produsele cosmetice cu o durabilitate mai mare de 30 de luni. Asemenea produse sînt însoţite de indicarea duratei de utilizare după deschidere, printr-un simbol, pentru care produsul este sigur şi poate fi folosit fără a avea efecte nocive asupra consumatorului.

Fiți atenti la preturi, deoarece preturile mici propuse sunt un semnal de alarmă cu privire la aspectul de contrafacere.

Verificați integritatea si calitatea ambalajului. Nu uitați că un produs ce poartă o marcă “de lux”, ambalat in punga de plastic sau intr-o cutie banala sau chiar cu imperfecțiuni grave riscă sa fie de fapt o contrafacere.

Unii producători ce utilizează mărci renumite au adoptat voluntar personalizarea unor produse cu hologramă, pentru securizarea lor si pentru protejarea marcii. Urmăriți corespunderea acestei cînd procurați aceste produse.

Luați aminte! Produsele cosmetice de calitate corespunzătoare nu pot fi înlocuite, de aceea înainte de a le procura este necesar să vă informați, pentru a face o alegere corectă. Pentru a vă asigura că produsul selectat vi se potrivește este bine să folosiţi mostre ale produselor cosmetice.

Inapoi la arhiva noutaților