[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cum a decurs săptămâna în penitenciare: De asistență medicală au beneficiat 53 deținuți
11 Iunie

Săptămâna trecută în penitenciare a fost înregistrat un număr de 7 355 persoane, 75 persoane eliberate, 56 – reținute și plasate în izolatoarele de urmărire penală, iar 995 – încadrate benevol în câmpul muncii, 2 persoane decedate. O persoană a fost transferată din Federația Rusă și plasată în Penitenciarul nr.13-Chișinău, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă al ANP, conform planului activităților de educație și asistență psiho-socială, persoanele deținute au beneficiat de 237 ore educative în baza programelor de schimbare comportamentală și școlarizare. Prezența beneficiarilor la programele educative și psiho-sociale a fost de 1 762 persoane.

De asemenea, în activitatea Direcției medicale la spitalul penitenciar Pruncul, pe motiv de sănătate, au fost internați și au beneficiat de asistență medicală 53 deținuți. În legătură cu efectuarea investigațiilor suplimentare, din cont propriu, în cadrul instituțiilor medicale ale Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au fost escortați 3 pacienți, au fost efectuate 8 apeluri la 112 pentru asistență medicală.

În scopul contracarării pătrunderii obiectelor interzise în penitenciare, în urma efectuării perchezițiilor, la punctele de control și trecere, angajații sistemului penitenciar au depistat: 9 telefoane mobile, mai multe accesorii pentru telefoane mobile, 56 pachețele cu masă vegetală cu miros specific – presupuse a fi substanțe narcotice. Persoanele civile reținute au fost predate organelor de poliție.

În aceeași perioadă, serviciul achiziții a perfectat 5 contracte prin procedura de negociere privind achiziționarea serviciilor medicale, sistemul de evaluare comportamentală și reînmatricularea automobilelor Administrației Naționale a Penitenciarelor, în valoare totală de 418 mii lei. Totodată, a avut loc deschiderea ofertelor în cadrul procedurii de achiziție a tubului radiologic pentru instalația mobilă radiologică.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților