[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cultura moldovenească și armeană, conectate prin obiectivul comun al aparatului foto
22 Septembrie

Fotografii amatori și profesioniști din Republica Moldova și Armenia au decis să-și unească forțele pentru a promova patrimoniul național și a facilita interacțiunea culturală dintre cele două țări, transmite CURENTUL.

Pe 21 septembrie, la Chișinău, a fost lansată o expoziție de fotografie denumită simbolic „Intersecţia culturilor prin obiectivele tinerilor fotografi”.

Cele 88 de fotografii expuse prezintă cele mai valoroase obiective culturale care pot fi întâlnite în Republica Moldova și Armenia, obiceiurile și tradițiile cu care se mândresc aceste popoare, diferite monumente naturale sau, pur și simplu, oameni în viața de zi cu zi.

O expoziție similară a fost organizată la sfârșitul lunii august 2016 în Erevan, capitala Armeniei.

Proiectul este implementat de către Asociația „Pro-Respiro” din Republica Moldova și „Centrul Internațional pentru Dezvoltare Umană” din Armenia.

Acesta este finanțat prin intermediul programului de granturi mici CHOICE – Patrimoniul cultural: oportunitate pentru sporirea angajamentului civic, care este susținut financiar de Uniunea Europeană și se desfășoară concomitent în Republica Moldova, Belarus, Ucraina și Armenia.

Expoziția va fi deschisă pentru spectatori până la 30 septembrie 2016 în incinta Palatului de Cultură al Feroviarilor.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților