[ X ]
[ X ]
[ X ]
CUB: Paza de corp a Președintei a îngrădit accesul lui Oleg Cernei la o întâlnire la Sângerei
15 August

Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) a comunicat că „astăzi, 15 august, la Sângerei s-a mai produs un episod derutant pentru ceea ce înseamnă democrație, drepturi cetățenești și libertatea cuvântului. Paza de corp a Președintei Maia Sandu i-a îngrădit accesul la întrunirea pe care șeful statului a avut-o la Sângerei, unui consilierului raional, membru CUB, Oleg Cernei, fără a-i fi prezentat nici un motiv”, informează CURENTUL.

Potrivit formațiunii, „într-un stat normal, cetățenii își aleg președintele, nu președintele își alege pe cine să vadă în sălile pe care le frecventează. De la un timp, Președintele își alege cetățenii, iar asta nu are nicio o fărâmă de dreptate!”.

„Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) condamnă în termeni fermi și categorici orice formă de îngrădire a drepturilor cetățeanului sau încercare de a limita accesul reprezentanților aleși ai poporului la spațiile publice. Fiecare consilier local reprezintă vocea cetățenilor și are dreptul să-și îndeplinească responsabilitățile într-un mediu sigur și deschis.

Încercările de a împiedica un consilier local să își îndeplinească atribuțiile și să participe la evenimente publice nu numai că sunt nedrepte, dar afectează întreaga comunitate, democrația locală și cea națională.

Accesul liber și neîngrădit al consilierilor locali la clădirile administrative este esențial pentru a asigura funcționarea corectă și transparentă a administrației locale.

Coaliția pentru Unitate și Bunăstare își exprimă sprijinul ferm pentru consilierii locali afectați de aceste îngrădiri neîntemeiate ale drepturilor lor constituționale și reiterează obligația actualului partid de guvernământ CUB de a respecta democrația și integritatea procesului democratic. Vom rămâne vigilenți în apărarea valorilor noastre și în asigurarea că fiecare cetățean are vocea sa respectată și reprezentată în procesul politic” – se spune în declarație.

Totodată, CUB a declarat că se angajează să continue lupta pentru o guvernare deschisă, participativă și respectuoasă față de fiecare cetățean.

Inapoi la arhiva noutaților