[ X ]
[ X ]
Cu cine a mai avut discuții Maia Sandu la București
3 Iulie

Vizita oficială a Prim-ministrului Maia Sandu în România a continuat la Parlament, unde a avut loc o întrevedere cu Președintele Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu, și cu Președintele Camerei Deputaților, Ion-Marcel Ciolacu, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, reprezentanții delegației de la Chișinău și-au exprimat speranța că va fi instituită o colaborare pe platformă parlamentară, astfel încât să fie promovate interesele cetățenilor din România și Republica Moldova. Prim-ministrul Maia Sandu a subliniat necesitatea unui sprijin constant și dezinteresat din partea autorităților române pentru cetățenii Republicii Moldova.

Discuțiile delegației din Republica Moldova au continuat cu Președintele PNL, Ludovic Orban, și Președintele USR, Dan Barna. PNL și USR ne-au asigurat că vor fi, în continuare, prietenii Republicii Moldova în Parlamentul României și în Parlamentul European și că vor promova interesele cetățenilor noștri și agenda proeuropeană a Guvernului de la Chișinău.

Din delegația Republicii Moldova au mai făcut parte Viceprim-ministru și Ministrul de Interne Andrei Năstase, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, deputații Iurie Reniță, Sergiu Litvinenco, Ion Ceban și consilierul prim-ministrului Vlad Kulminski.

Prim-ministrul Maia Sandu se va afla astăzi în următoarea vizită oficială, la Bruxelles, unde va avea întrevederi cu înalți oficiali europeni.

Cristina Pendea

20190702-_M4_1692 20190702-_M4_1321 20190702-_M4_1447

Inapoi la arhiva noutaților