[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cu ce s-a ocupat CSM în 2016. Președintele Victor Micu oferă detalii
6 Martie

Consiliul Superior al Magistraturii din Republica Moldova a adoptat peste 900 de hotărâri în anul 2016, informează CURENTUL.

În cadrul Adunării Generale a Judecătorilor, în discursul său, Victor Micu, Președinte al CSM a prezentat un raport pentru anul 2016. Conform acestuia, „pe parcursul anului 2016, Plenul CSM s-a convocat în 38 de şedinţe ordinare și o ședință extraordinară, fiind examinate peste 1000 de chestiuni, referitoare la numirea, promovarea, transferul, suspendarea și demisia judecătorilor din funcție, delegarea judecătorilor, precum și în alte chestiuni organizatorice ce țin de activitatea sistemului judecătoresc. În total, anul trecut fiind adoptate 952 de hotărâri”.

Micu a mai spus că, pe parcursul anului 2016, la CSM au parvenit spre avizare 69 de proiecte de acte legislative și alte acte normative, care privesc atât activitatea autorităţii judecătoreşti, cât şi activitatea altor autorităţi statale.

„Din numărul total al proiectelor de lege expediate spre examinare, 20 de proiecte de lege au fost transmise de către Comisia juridică numiri şi imunităţi a Parlamentului, 38 de proiecte au parvenit de la Ministerul Justiției, iar celelalte proiecte de la Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Familiei, Ministerul Mediului, Serviciul Informații și Securitate, Centrul Național Anticorupție și de la alte instituții de stat”, a spus Președintele CSM.

Magistratul a spus că, în rezultatul examinării celor 69 de proiecte de acte normative, aviz pozitiv au primit 43 de proiecte. În privința a 19 proiecte s-au făcut unele propuneri de îmbunătățire. În cazul a 7 proiecte de acte normative s-a emis aviz negative.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților