[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cu ce mesaj va merge la Kremlin și Casa Albă Dumitru Ciubașenco, dacă ajunge Președinte al R. Moldova
10 Octombrie

Dacă ajunge Președinte al R. Moldova, Dumitru Ciubașenco, candidatul Partidului Nostru la alegerile din 30 octombrie, susține că știe exact cu ce mesaj va merge și la Kremiln și la Casa Albă, transmite Curentul cu referire la interivul acordat pentru Europa Liberă.

„Un mesaj că noi avem Moldova noastră şi nu suntem inamici, duşmani cu nimeni. Vrem să avem relaţii bune cu toată lumea. Și cine doreşte ne susţine şi are relaţii bune cu noi.”, a spus Ciubașenco.

În opinia sa, Moldova trebuie să aibă relaţii bune şi cu Rusia, şi cu Occidentul.

„Noi nu trebuie să fim prieteni, aşa cum acum suntem, cu occidentul împotriva Rusiei, dar şi invers, nu trebuie să facem prietenie cu Rusia împotriva Occidentului. Noi trebuie să stăm aici, la mijloc.”, a precizat el.

În același interviu, candidatul PN cheamă oamenii să nu atribuie acestor alegeri o tentă geopolitică.

„Este o pistă falsă. Noi spunem că aceste alegeri nu sunt despre geopolitică, nu sunt despre vectorul extern pro-Est, pro-Vest, sunt despre schimbare aici, la noi, acasă, în Moldova. Scopul principal este să schimbăm puterea, să schimbăm regimul, dar deja în alegerile parlamentare vor merge partide politice cu platforme, inclusiv cu un vector sau altul.”, mai spune fostul jurnalist.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților