[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cu Blocul ACUM? Consiliul Republican al PL a luat o decizie privind alegerile!
16 Decembrie

Consiliul Republican al Partidului Liberal (PL) a decis, astăzi, participarea în alegerile parlamentare în cadrul Blocului ACUM, informează CURENTUL. 

Președintele PL, Dorin Chirtoacă, a declarat că, după dezbateri de aproximativ 3 ore, cu păreri pro și contra s-a ajuns la această decizie.

„Am convenit asupra a 5 puncte, compromisul l-am atins în discuțiile pe care le-am avut timp de o lună de zile – să consolidăm forțele, să avem un singur bloc democratic, pro-european și unionist în cadrul acestui scrutin, pentru a putea demola de la putere regimul. Este vorba de un calendar comun de activități, un membru PL și respectiv un membru PLDM să fie în comisia de meritocrație, participarea – atât pe liste, cât și în cadrul circumscripțiilor. Totodată – un proces verbal al ședințelor comisiilor de meritocrație, atunci când se vor stabili candidații, unde și cum merg, în care circumscripții și pe ce loc în liste. Locul pe listă și respectiv circumscripția, care urmează a reveni unuia sau altuia dintre canditați, să fie stabilite pornind atât de la criteriul de meritocrație, dar și de la așteptările cetățenilor”, a precizat Chirtoacă.

Potrivit lui Chirtoacă, dintre cei 59 de membri ai PL, care au participat la Consiliu, 31 au votat pentru, 16 – împotrivă și 12 – abțineri.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților