[ X ]
[ X ]
[ X ]
CTS a semnat un Memorandum de cooperare cu Centrul pentru Analiza și Investigarea Atacurilor Cibernetice din Kazahstan
4 Octombrie

Î.S. „Centru de Telecomunicații Speciale” a făcut încă un pas spre extinderea cooperării internaționale în domeniul securității cibernetice prin semnarea unui Memorandum de cooperare cu Centrul pentru Analiza și Investigarea Atacurilor Cibernetice din Kazahstan, transmite CURENTUL.

Serghei Popovici, directorul general al Î.S. „Centru de telecomunicații speciale”, a menționat că „astfel de acorduri aduc beneficii și avantaje în asigurarea securității cibernetice la nivel național și oferă posibilități mai largi de schimb de experiență și informații in domeniu. Consolidarea eforturilor în vederea combaterii crimelor cibernetice la nivel internațional, oferă cetățenilor încredere în viitorul tehnologic sigur”.

Părțile împărtășesc interese strategice comune și au semnat acest acord de cooperare în domeniul securității cibernetice, pentru a promova colaborarea în abordarea amenințărilor din spațiul cibernetic.

Obiectivul acestui Memorandum este stabilirea cooperării interinstituționale pentru a consolida eforturile comune, resursele tehnice, financiare și umane, pentru a avea o pregătire necesară răspunderii la incidente cibernetice de amploare.

Î.S. „Centru de Telecomunicații Speciale” a semnat acorduri de cooperare în domeniul securității cibernetice cu reprezentanți ai echipelor naționale și/sau guvernamentale de răspuns la incidentele de securitate cibernetică (CSIRT-uri) din Uzbekistan, Georgia, România, SUA ș.a..

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților