[ X ]
[ X ]
[ X ]
CTS a semnat un Memorandum de colaborare cu Centrul de asigurare a securității informației din Uzbekistan
27 Septembrie

Î.S. „Centrul de Telecomunicații Speciale” (CTS) a semnat un Memorandum de cooperare în domeniul securității cibernetice cu Centrul de Asigurare a Securității Informației (Uzbekistan), transmite CURENTUL.

Serghei Popovici, directorul general al Centrului de Telecomunicații Speciale, a menționat că „CTS este interesat în extinderea și dezvoltarea cooperării cu structuri naționale și internaționale, publice și private, din domeniul securității cibernetice în vederea protecției infrastructurilor critice de stat, precum și asigurării securității sistemelor informatice”.

Centrul de Asigurare a Securității Informației, este o instituție din cadrul Ministerului Dezvoltării Tehnologiei Informației și Comunicațiilor din Uzbekistan. Acesta răspunde de colectarea și analiza informațiilor privind incidentele informatice, asistența consultativă și tehnică în prevenirea amenințărilor la adresa securității informatice din Uzbekistan. Scopul principal al Centrului este de a preveni și reduce noile amenințări la adresa securității cibernetice care afectează direct securitatea națională.

Termenii și domeniile de cooperare inter-instituționale, conform memorandumului semnat sunt: schimbul de experiență privind prevenirea, reacția și investigarea incidentelor de securitate a informațiilor; organizarea întâlnirilor comune, sesiunilor de instruire, seminarelor pentru a discuta aspecte legate de securitatea informațiilor; ș.a..

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților