[ X ]
[ X ]
[ X ]
Croația susţine eforturile Republicii Moldova pe calea integrării europene
13 Aprilie

„Croația susţine eforturile Republicii Moldova pe calea integrării europene”, este mesajul  ministrului Justiției din Croația, Dražen Bošnjaković, exprimat în cadrul întrevederii bilaterale cu ministrul Justiţiei Republicii Moldova, Victoria Iftodi, ce a avut loc la Copenhaga, cu prilejul reuniunii miniștrilor de justiție ai statelor membre ale Consiliului Europei, transmite CURENTUL.

În cadrul întrevederii, înalţii oficiali au făcut un schimb de opinii privind cooperarea cu Uniunea Europeană, în special privind procesul de asociere şi avansarea pe calea integrării europene, experienţa croată fiind deosebit de valoroasă pentru Republica Moldova, prin prisma provocărilor și problemelor similare cu care s-a confruntat Croația în procesul de îndeplinire a criteriilor de integrare în spațiul UE.

În acest context, Victoria Iftodi a reconfirmat interesul Republicii Moldova pentru aprofundarea şi diversificarea relaţiilor pe multiple planuri cu Croația şi împărtăşirea bunelor practici aplicabile în relaţiile cu Uniunea Europeană.

Înalţii oficiali au pus în discuție intensificarea cooperării în domeniul justiţiei. Oficialul croat a exprimat disponibilitatea autorităţilor croate de a acorda statului nostru asistenţă în eforturile de ameliorare a actului de justiţie, în acest sens fiind propusă pentru început organizarea în timpul apropiat a unei vizite oficiale și semnarea unui memorandum de cooperare.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților