[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cristina Lesnic a avut o întrevedere cu Șeful Misiunii OSCE în Moldova. Iată ce au discutat
20 Aprilie

Viceprim-ministrul Cristina Lesnic a avut o întrevedere cu Șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova Michael Scanlan. La eveniment au mai participat reprezentanți din cadrul delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control și experți din partea Misiunii OSCE, transmite CURENTUL.

Conform tradiției deja existente, în formatul menționat, în fiecare lună este abordată situația din Zona de Securitate, cu efectuarea unui schimb de informații și opinii vizavi de evoluțiile înregistrate în perioada de referință, măsurile întreprinse de către actorii implicați și acțiunile ce se impun a fi luate în vederea menținerii stabilității în perimetrul teritorial de activitate al forțelor de menținere a păcii.

În continuarea dialogului anterior inițiat părțile au discutat și aspecte ce țin de funcționalitatea podului dintre localitățile Gura Bâcului – Bâcioc și asigurarea liberei circulații pe acest obiect de infrastructură, fiind convenită necesitatea monitorizării obiective a tuturor proceselor, respectării angajamentelor asumate prin Decizia protocolară din 03 noiembrie 2017 și a evitării abordărilor unilaterale în măsură să creeze bariere artificiale și focare de tensiune iraționale.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților