[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cristina Gherasimov: Statisticile oferă o evaluare obiectivă a progresului în îndeplinirea standardelor și criteriilor UE
20 Februarie

Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a participat la deschiderea atelierului de lucru cu genericul „Statistica oficială modernă în contextul aderării la UE”, organizat de Biroul Național de Statistică în colaborare cu EUROSTAT și Delegația UE în Republica Moldova.

În cadrul discursului său, viceprim-ministra Cristina Gherasimov a subliniat importanța consolidării capacităților în domeniul statisticilor în perspectiva aderării la UE. Acesta este un pas esențial în procesul de aliniere la standardele europene și în pregătirea pentru negocierile de aderare.

„Acest atelier reprezintă o oportunitate excelentă pentru specialiștii din Republica Moldova de a prelua bunele practici ale instituțiilor naționale de statistică din statele membre ale UE”, a declarat viceprim-ministra Cristina Gherasimov.

„Statisticile oferă o evaluare obiectivă a progresului în îndeplinirea standardelor și criteriilor UE, sunt esențiale pentru formularea și monitorizarea politicilor, dar și pentru prioritizarea domeniilor pentru dezvoltare și investiții. În plus, în timpul procesului de aderare, statisticile servesc ca bază pentru negocierile cu UE și raportarea progresului țării candidate”, a menționat oficiala.

Viceprim-ministra Cristina Gherasimov a încurajat participanții să profite la maxim de acest atelier. „E un pas esențial în eforturile noastre de a construi instituții mai transparente, mai eficiente și mai responsabile”, a adăugat Cristina Gherasimov.

Inapoi la arhiva noutaților