[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cristina Gherasimov la Budapesta: Mizăm pe aceeași deschidere și sprijin în realizarea agendei noastre europene
7 Mai

Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov a avut astăzi, la Budapesta, o discuție productivă cu Janos Boka, ministru pentru Afacerile UE al Ungariei, informează CURENTUL.

Întrevederea s-a produs în cadrul vizitei de lucru pe care oficiala de la Chișinău o efectuează în capitala maghiară cu prilejul deținerii de către Ungaria, în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2024, a Președinției rotative a Uniunii Europene.

„Am abordat cu omologul meu agenda noastră europeană și am mulțumit autorităților maghiare pentru susținerea constantă a aspirațiilor europene ale Republicii Moldova. Am menționat, totodată, că mizăm pe aceeași deschidere și sprijin în continuare”, a spus Cristina Gherasimov după întrevedere.

Discuția a mai vizat parcursul european al țării și acțiunile întreprinse de Guvernul de la Chișinău pentru a fi cât mai bine pregătiți pentru etapa de a screening bilateral și pentru demararea negocierilor de aderare propriu-zise. La fel, viceprim-ministra Cristina Gherasimov a subliniat importanța de a consolida cooperarea bilaterală cu Ungaria și cu alte țări membre ale UE, pentru o integrare europeană de succes.

Inapoi la arhiva noutaților