[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cristian Bușoi – un nou mandat la Președinția ITRE
27 Ianuarie

Eurodeputatul român Cristian Bușoi a fost reconfirmat în funcția de președinte al Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie (ITRE) din Parlamentul European.

„Îi asigur pe colegii mei că voi rămâne la fel de implicat și dedicat muncii mele, pentru ca deciziile pe care le luăm în Comisia ITRE să fie strict în beneficiul cetățenilor și al Uniunii Europene”, a declarat eurodeputatul Cristina Bușoi după reconfirmarea sa, în funcția de președinte al Comisiei ITRE. În cadrul aceleiași ședințe au fost aleși și cei patru vicepreședinți: Zdzisław Krasnodebski, Morten Petersen, Patrizia Toia și Lina Galvez Munoz .

„Ne aflăm la jumătatea acestei legislaturi, cu provocări importante, pe care le-am abordat împreună cu succes. În ciuda pandemiei, am reușit să mergem mai departe și să obținem rezultate concrete în toate domeniile care sunt în responsabilitatea Comisiei noastre: industrie, cercetare și inovare, energie, TIC și spațiu. Am închis dosare foarte importante în cadrul noului Cadru Financiar Multianual: Orizont Europa, Europa Digitală, Facilitatea Conectarea Europei, Programul Spațial al UE și lucrăm cu intensitate maximă pentru reducerea impactului creșterii prețurilor la energie și pentru Programul Fit for 55”, a mai declarat eurodeputatul Cristian Bușoi.

Președintele Comisiei Cercetare a Parlamentului European, europarlamentarul Cristian Bușoi, este primul demnitar de rang înalt la nivel european, care a solicitat în vara anului 2020 Comisarului european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, sprijin pentru Republica Moldova privind achiziționarea vaccinului anti-COVID-19 și medicamentelor utilizate in tratamentul COVID-19.

politicidesanatate.ro

Inapoi la arhiva noutaților