[ X ]
Criminalitatea stradală în vizorul Poliţiei Capitalei! Au fost reținuți mai mulți infractori
10 Aprilie

O locuitoare a Capitalei în vârstă de 20 de ani a fost reţinută în stradă de un echipaj mobil al Batalionului Reacţionare Operativă, întrucât poliţiştii au observat un comportament suspect, în timp ce patrulau pe strada Ion Creangă din sectorul Buiucani, informează CURENTUL.

Aceasta ar fi încercat să se eschiveze într-o direcţie necunoscută, însă a fost stopată şi escortată la Inspectorat. Astfel, poliţiştii au depistat asupra ei nişte pacheţele cu o masă vegetală uscată şi fărâmiţată, la întrebările cărora persoana n-a putut oferi explicaţii. În dependenţă de rezultatele expertizei chimice, suspecta riscă să fie cercetată penal pentru circulaţia ilegală a drogurilor şi etnobotanicelor, cu aplicarea amenzii în mărime de la 8 mii de lei la 14 mii de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 150 de ore sau închisoare de până la 1 an.

Iar un individ în vârstă de 22 ani a fost încătuşat pe stradela Călăraşi din sectorul Buiucani, după ce a jefuit de geantă de la o femeie de 30 ani. Acesta a încercat să se ascundă cu bunurile furate, însă a fost reţinut pe urme fierbinţi de un echipaj al Batalionului Reacţionare Operativă din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău. El a fost condus la Inspectorat pentru audieri, iar victimei i-a fost returnată geanta cu bunurile materiale.

Conform legislaţiei în vigoare făptaşul a fost reţinut pe un termen de 72 de ore şi este cercetat penal pentru jaf. El riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 11 mii de lei la 17 mii de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de la 2 la 5 ani.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților