[ X ]
[ X ]
[ X ]
COVID-19 în R. Moldova: 107 persoane tratate, 33 decedate
13 Aprilie

Conform datelor instituțiilor medicale abilitate, au fost tratate în total 107 persoane infectate cu COVID-19. Despre aceasta comunică ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unor declarații de presă, transmite CURENTUL.

Potrivit ministrei, au fost procesate în total 7 876 de teste. S-au înregistrat 121 cazuri de import, iar cu transmitere locală 1 541 cazuri.

În stare gravă se află 168 de persoane, cu gravitate medie 471 persoane, iar restul în stare satisfăcătoare.

Conform datelor, au fost tratate în total 107 persoane infectate cu Coronavirus, 13 cazuri noi de tratare fiind înregistrate în ultimele 24 de ore.

De asemenea, au decedat, în total, 33 de persoane.

În intervenția sa, șeful Departamentului terapie intensivă a Institutului de Medicină Urgentă, Adrian Belîi, a menționat că sunt internați 61 pacienți, dintre care 44 sunt în stare gravă, 7 dintre ei sunt la ventilare pulmonară artificală, iar dependenți de oxigen sunt 22 de persoane.

„17 pacienți sunt în stare de gravitate medie cu o dinamică pozitivă a evoluției bolii. În izolator sunt 4 pacienți. Au fost luate toate măsurile de pregătire fizică a departamentului, personalul medical a fost instruit în plan teoretic și practic”, a spus Adrian Belîi.

Totodată, Viorica Dumbrăveanu a menționat că pe parcursul săptămânii se vor face ședințe online cu fiecare raion, la care va participa fiecare primar.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților