[ X ]
[ X ]
[ X ]
Corneliu Padnevici: „Țara arată așa, cum am reușit cu toții să o facem, o oglindă a efortului nostru”
27 August

„La 26 de ani de Independență Republica Moldova a reușit să facă lucruri bune”, de această părere este deputatul democrat Corneliu Padnevici, care a acceptat provocarea și ne-a răspuns în cadrul proiectului CURENTUL- „Cu drag de țară”, dedicat Zilei Independenței R. Moldova.

„Țara arată așa cum am reușit cu toții să o facem. Ea este oglinda efortului nostru colectiv. Iar dacă suntem mulțumiți ori nemulțumiți – în primul rând de noi înșine trebuie să fim mulțumiți ori nemulțumiți. Ce cred eu: Moldova a reușit să facă lucruri bune în acești ani de la proclamarea Independenței, dar are și restanțe. Noi am reușit să ne consolidăm statalitatea și să dezvoltăm un model social și economic care să asigure stabilitate și să ofere speranțe de mai bine. Cât despre nerealizări, două lucruri în principal nu am reușit: nu am reușit să dezvoltăm o economie modernă, care asigure un nivel de viață mai ridicat și nu am reușit să unificăm cele două maluri ale Nistrului”, a spus deputatul.

Deputatul, Corneliu Padnevici a declarat că mereu a luptat pentru modernizarea și îmbunătățirea vieții oamenilor din Republica Moldova.

„Toți cetățenii, dar în primul rând cei care sunt în funcții publice, au datoria să se gândească la ceea ce pot face pentru țară. Fiecare efort, oricât de mic, înseamnă o cărămidă pusă la zidirea unui viitor mai bun pentru Moldova. Eu îmi fac datoria de deputat, lucrând și votând proiecte de lege care susțin dezvoltarea instituțiilor statului, modernizarea economiei și îmbunătățirea vieții oamenilor. În paralel, ca membru al PDM, încerc permanent în dialogurile pe care le am cu oamenii să le explic ce măsuri ia Guvernul, de ce anume și ce ne dorim să obținem cu aceste măsuri. Este important ca oamenii să înțeleagă modernizarea, fiindcă nu e suficient să faci astfel de reforme precum reforma pensiilor, reforma Guvernului, reforma Procuraturii și altele, dar ele trebuie să fie cunoscute și înțelese de către oameni”, spune Corneliu Padnevici.

Întrebat care au fost trei cele mai mari greșeli comise în cei 26 de ani de Independență, deputatul ne-a răspuns:

„Eu aș vorbi nu de greșeli, dar de o atitudine generală care ne-a costat. Ideea aceasta cu mielul blând care suge la două oi a fost foarte păguboasă. Multă vreme noi doar am stat să așteptăm bunăvoință și din Est și din Vest, în loc să ne construim noi viitorul așa cum am dorit. A fost o delăsare, căutând să vedem ce mai putem primi din afară și nu ce putem mobiliza din interior.

Văd însă că acum, mai ales în ultimii ani, parcă am înțeles că trebuie să așteptăm mai mult de la noi înșine. Încrederea în forțele proprii (care a lipsit până acum) începe să existe și asta ne ajută și ne va ajuta mult în continuare”, a menționat deputatul democrat.

Deputatul ne-a declarat că pentru a schimba situația în Republica Moldova trebuie să realizăm noi progrese.

„Lucrul de bază este să nu ezităm în drumul pe care ne-am pornit. Minuni nu se întâmplă nicăieri, dar progrese constante da. Deci trebuie să mergem înainte cu modernizarea țării și cu efortul pentru a asigura respectarea legilor de către toți. Ne ajută în această direcție Acordul de Asociere cu UE, care este practic o foaie de parcurs pe mai mulți ani de zile pentru dezvoltarea țării. Cu acest ajutor, noi toți, lucrând serios, putem schimba foarte mult fața Moldovei”.

Notă: Republicat din 25 august 2017.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților