[ X ]
[ X ]
[ X ]
Corneliu Padnevici: În 2020 am reușit să ne consolidăm pe Platforma „Pentru Moldova”
2 Ianuarie

Anul 2020 va rămâne în amintirile noastre ca un an care a schimbat modul nostru de a fi, ne-a furat la propriu zâmbetele, îmbrățişările, întâlnirile cu familia. Este și anul care a scos la suprafață multe probleme sistemice, atât în domeniul sănătății, cât și protecției sociale, care necesită soluții durabile. Declarațiile au fost făcute, pentru TRIBUNA, de deputatul Platformei “Pentru Moldova”, Corneliu Padnevici.

El a spus că, dacă să aruncăm o privire înapoi, vorbind despre evoluțiile politice, vedem că am pășit în 2020 cu multe speranțe și așteptări legate de o schimbare, care însă s-au transformat pe final de an în dezamăgire profundă pe fundalul crizei economice, care au venit la pachet cu pandemia.

“Însă, în loc să avem o conjugare a eforturilor clasei politice pentru a depăși problemele care devin tot mai grave, pe final de an vedem, cu mare regret, că ambițiile politicienilor de pe ambele segmente politice împing țara într-o nouă criză, posibil mai profundă și mai grea pentru oameni”, a menționat deputatul.

Pentru el 2020 a fost anul în care a trebuit să depășească dezamăgirea legată de trădarea celor cu care a făcut echipă timp de mai mulți ani. “Cea de-a doua mare dezamăgire am trăit-o când am eșuat în încercarea de a crește un partid veritabil și la un moment dat a trebuit să mă retrag din acel proiect politic”, a adăugat el.

Corneliu Padnevici a mai spus: “În același timp, am reușit însă să ne consolidăm pe Platforma ”Pentru Moldova”, care ne-a permis să promovăm în Parlament un pachet de legi sociale importante. Suntem criticați de oponenți pentru că noi am reușit să facem ceea ce promitem oamenilor și acest lucru nu le convine. Criticile lor însă nu ne vor descuraja. Vom continua să ne realizăm promisiunile față de oameni. Datorită implicării deputaților “Pentru Moldova” mai multe localități vor beneficia în 2021 de finanțare din buget pentru reparația drumurilor, construcția de apeducte sau pentru soluționarea altor probleme care îi frământă pe oameni. De exemplu, personal am promovat amendamente la Legea bugetului prin care am obținut investiții importante destinate raioanelor Drochia și Soroca – pentru comuna Șolcani bunăoară  vor fi alocate circa două milioane de lei destinați reparației drumului și 400 de mii de lei pentru iluminarea stradală, astfel încât tot satul va fi iluminat integral. Satul Sobari din comuna Cremenciug, un sat mic de pe traseul Soroca-Otaci, are nevoie de conectare la apeduct și reparația centrului de tineret, investiții pe care la fel le vor primi în 2021. Locuitorii din satul Zgurița, se vor putea bucura de un drum reparat ca urmare a investiției planificate de 500 de mii de lei, iar satului Țaul, raionul Donduşeni pentru reparația acoperișului Gimnaziului au fost rezervate un milion de lei”.

Potrivit lui, de pe platforma ”Pentru Moldova” împreună cu alți deputați au mai reușit să asigure o revendicare a fermierilor de a păstra cota TVA în agricultură la nivelul de 8% față de 12% propus inițial de Guvern. “Un alt proiect important și extrem de actaul în situația de pandemie prevede acordarea suportului de 100 mii de lei pentru familiile medicilor răpuși de COVID-19. De asemenea, am susținut proiectele colegilor pentru asigurarea oamenilor de la sate cu medicamente, care să fie livrate acolo unde nu există farmacii”, a enumerat deputatul.

Corneliu Padnevici a mai precizat că ei au timp doar pentru proiecte bune. “Noi nu avem timp de certuri. Vrem să reușim să implementăm în viață cât mai multe proiecte bune pe care le-am planificat pentru oameni și pentru localitățile Moldovei. În noul an ne vom mobiliza la maxim și am demonstrat deja prin fapte că ne ținem de cuvânt, iar promisiunile noastre devin realitate”, a conchis parlamentarul.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților