Direcția regională SUD, dar și unele subdiviziuni ale acesteia, au fost inspectate, la 19 decembrie a.c., de către șeful Poliției de Frontieră Corneliu Groza și unii factori de decizie din cadrul IGPF, sediul central. În acest sens, discuțiile cu efectivul subdiviziunii din sudul țării s-au axat pe problemele stringente, neajunsurile pe dimensiunea logistică și a infrastructurii, proiectele inițiate pe linia dezvoltării capacităților profesionale și îmbunătățirii imaginii polițiștilor de frontieră, informează CURENTUL.
Potrivit unui comunicat de presă, deplasarea în teritoriu a debutat cu verificarea activității Sectorului Poliției de Frontieră Vulcănești, unde s-a constatat că unele acțiuni specifice de lucru sunt îndeplinite cu abateri de la regulamentele dispuse, dar și există insuficiență de cadre. Totodată, s-a prezentat date generale despre fluxul de călători înregistrat în punctul de trecere Vulcănești, aflat în responsabilitatea Sectorului, perioadele când se atestă aglomerați și ce măsuri se întreprind pentru remedierea astfel de situații.
Ulterior, vizita a continuat la Cahul, șeful Poliției de Frontieră având mai multe întrevederi de lucru cu angajații Direcției regionale SUD, cu șeful Direcției generale teritoriale SUD a CNA Alexandru Țărnă și cu președintele raionului Cahul, Marcel Cenușă.
„Îmi este cunoscută regiunea de sud, mai mult că am activat acum ceva ani la IP Cantemir. Multe de atunci nu s-au schimbat, sesizez în mare parte aceleași probleme. Sunt crescut în rândul polițiștilor, iar în activitatea mea profesională sunt un practician și voi cere din partea voastră activități practice, dar și lucru bine făcut până la capăt. Disciplina în primul rând, amabilitate și comunicați, indiferent de situație și problemele avute”, a menționat domnul Corneliu Groza în mesajul său către efectivul DR SUD.
Polițiștii de frontieră din Direcție au trecut revista de front, ca delegația IGPF sosită de la Chișinău să aprecieze starea echipamentului, pentru a dispune completarea sau schimbul celei ce necesită, cât și corectitudinea portului uniformei.
A urmat evaluarea SPF Cahul, SPF Giurgiulești-1, SPF Giurgiulești-2 Port și SPF Stoianovca, care a inclus familiarizarea cu principalele activități ale acestora, rezultate și necesități, dar și condițiile de lucru. În contextul informațiilor prezentate și realității constatate în SPF-uri, șeful Poliției de Frontieră a îndemnat polițiștii de frontieră la seriozitate față misiunile ce le revin și îndrăzneală de a expune problemele cu care se confruntă, iar toate lacunele identificate pe partea logistică, de urgență structura responsabilă pe domeniu de referință să propună soluții.
Cristina Pendea