[ X ]
[ X ]
[ X ]
Coreenii vin cu propuneri pentru domeniul Securității Cibernetice din Moldova
4 Octombrie

Experții Agenției pentru Internet și Securitate, și a Institutului de Dezvoltare a Societății Informaționale din Republica Coreea, în cadrul unei Misiuni consultative TIC în Moldova, au întreprins o vizită de lucru la Centrul de telecomunicații speciale (CTS), transmite CURENTUL.

La întrevedere a participat Serghei Popovici, director general al Î.S. Centrul de telecomunicații speciale, reprezentanți ai CERT-GOV-MD din cadrul CTS, precum și reprezentanți ai Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor.

Întrevederea s-a axat, în special, pe Sistemul de Management al Securității cibernetice, având drept obiectiv identificarea unui model modern și eficient în acest sens, experții coreeni venind cu propuneri în context, oferind, totodată, suport în dezvoltarea acestuia.

În cadrul ședinței, reprezentanții CTS au prezentat serviciile și domeniile de activitate ale Centrului de telecomunicații speciale, punând accent pe ultimele proiecte implementate și impactul acestora asupra nivelului de securitate cibernetică națională, menționând, totodată, disponibilitatea de a coopera cu experții coreeni pe acest segment. La finele întrevederii, grupul de experți coreeni au fost invitați să viziteze Data Centrul CTS.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților