[ X ]
[ X ]
[ X ]
Coreea intenționează să lanseze în Moldova câteva proiecte în domeniul energiei inteligente, eficienței energetice și tehnologiilor informaționale
1 Noiembrie

Extinderea relațiilor comercial-economice moldo-coreene precum și lansarea unor proiecte în domeniul energiei inteligente, eficienței energetice și tehnologiilor informaționale au fost subiectul discuție în cadrul întrevederii a reprezentanților Ministerului Economiei și Infrastructurii cu Yang Goo LEE, Ambasador al Republicii Coreea în Republica Moldova, cu reședința la Kiev, transmite CURENTUL.

Ambasadorul Yang Goo LEE a apreciat reformele Guvernului Republicii Moldova și rezultatele obținute în scopul creării unui mediul de afaceri favorabil pentru investitorii străini și oamenii de afaceri. Astfel, a exprimat disponibilitatea părții coreene de a împărtăși experiență sa în domeniul eficienței energetice. În acest sens, a fost discutată oportunitatea lansării unui proiect-pilot în domeniul energiei inteligente (smart grid), precum și alte proiecte comune în domeniul eficienței energetice și tehnologiilor informaționale.

De asemenea, E.S. Yang Goo LEE a propus organizarea unui Forum de Afaceri Bilateral în anul 2018 pentru a valorifica oportunitățile oferite de ambele state și facilitarea cooperării între agenți economici din Moldova și Coreea.

În cadrul întrevederii, Alexandra Popa, șef al Direcției Cooperare Economică Internațională, a solicitat suportul Ambasadei Republicii Coreea în Republica Moldova pentru facilitarea negocierilor pe marginea Acordurilor între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Coreea privind cooperarea economică, privind promovarea şi protejarea reciprocă a investițiilor, precum și Convenției pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe proprietate. Toate documentele Acordului și Convenției se află la examinare la partea coreeană.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților