[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cord Meier – Klodt: „Mă bucur că Guvernul R. Moldova se angajează să îndeplinească toate aspectele legate de problema transnistreană”
11 Octombrie

Vicepremierul Gheorghe Bălan și reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE pentru reglementarea transnistreană, Cord Meier – Klodt, au avut o discuție privind formatul 5+2, dar și despre angajamente luate de ambele părți în procesul reglementării problemei transnistrene, transmite CURENTUL.

Gheorghe Bălan a menționat că s-au discutat problemele existente și cele legate de alte domenii sociale.

„Am analizat problemele existente și acelea stipulate în Protocolul de la Berlin. De asemenea, am avut discuții legate de alte domenii: ecologie, căi ferate, etc. Am discutat toate aspectele care pot fi soluționate”, a spus Gheorghe Bălan.

Cord Meier – Klodt a declarat că dialogul a avut loc cu scopul de a discuta toate angajamentele luate de ambele părți.

„În cadrul Consiliului OSCE va a avea loc un dialog pe larg asupra acestei probleme și discuțiile în formatul 5+2. Îmi pare bine să aud de la d-nul Bălan că Moldova se va concentra și mai departe asupra chestiunilor care încă nu au fost discutate și implementate. Aplaud Guvernul RM pentru acel angajament și devotament ca la începutul anului să fie implementat un concept politic nou care va fi inclus în compartimentul internațional. Voi face tot posibilul ca succesorul meu să fie unul mai pregătit. Noi vom fi implicați în proces”, a apus Cord Meier – Klodt.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților