[ X ]
[ X ]
[ X ]
Copiii refugiaților au participat la expoziția „Eu și Moldova” organizată de MAI
21 Iunie

În contextul Zilei Mondiale a Refugiaţilor, în incinta Ministerului Afacerilor Interne a fost organizată o expoziție cu desene ale copiilor refugiaților din Republica Moldova, transmite CURENTUL.

La concurs au participat copii cu vârsta cuprinsă între 4 și 16 ani, iar tematica desenelor a fost „Eu și Moldova”.

În acest context, ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, împreună cu cei 25 de copii care au participat la concurs, colegii lor, conducerea BMA și reprezentanții Biroului Național (UNHCR) din RM, au admirat această expoziție deosebită, iar autorii lucrărilor au vorbit despre modalitatea de realizare a lor.

În cadrul discuțiilor cu copii, Ministrul Afacerilor Interne, a menționat despre rolul persoanelor refugiate în țara noastră, despre aportul lor în diferite domenii de activitate, dar nu în ultimul rând, despre talentul celor mici, care prin aceste desene și-au exprimat adevăratele trăiri și relația cu Republica Moldova prin creație.

Astfel, ministrul Alexandru Jizdan împreună cu Directorul Biroului Migrație și Azil al MAI, Olga Poalelungi au premiat în cadrul acestei întruniri cu copii, cele mai bune lucrări, cu diplome, cadouri și alte premii.

Copii au fost încântați de prima vizită făcută la Ministerul Afacerilor Interne, iar la finalul întâlnirii au avut posibilitatea de a vizita și biroul ministrului de Interne.

Amintim că Republica Moldova a aderat la Convenţia privind statutul refugiaţilor şi la Protocolul său adiţional în anul 2000, asumându-și obligaţia de-a asigura protecţie persoanelor care au decis să se refugieze în ţara noastră.

În RM sunt înregistrați peste 500 de refugiați, iar până în prezent peste 1 600 de persoane din circa 35 de state ale lumii au solicitat azil.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților