[ X ]
Copiii deputatului Ruxanda Glavan nu au conturi pe rețelele de socializare. Cum explică politicianul
15 Martie

Deputatul platformei parlamentare „Pentru Moldova”, Ruxanda Glavan, afirmă, într-un interviu pentru Dosar Media, că copii ei nu au conturi pe rețelele de socializare, transmite CURENTUL. 

Deputata a povestit cum a reușit să controleze activitatea online a fetițelor sale și ce măsuri întreprinde zilnic pentru a le proteja de informația toxică din spațiul online.

”Copiii mei nu au acces la rețele de socializare, nu au conturi pe Facebook sau Tik Tok. Dar asta e o muncă zilnică de explicare și discuții. Noi discutăm zilnic despre aceste rețele, eu le explic și mă bucur că ele mă ascultă. Am reușit să găsesc cuvintele potrivite pentru a le spune că rețelele de socializare nu sunt pentru copii, deoarece acolo sunt foarte multe lucruri periculoase, dar mascate sub formă de filmulețe sau cântece care ar putea să le atragă atenție. Astfel că ele, fiind încă foarte mici, ar putea nimerească într-o situație periculoasă pentru sănătatea lor.

Ele folosesc gadgeturile strict pentru lecțiile online și pentru a-și face temele. (…) Până la moment sunt mulțumită de modul cum eu modelez interesul copiilor mei față de rețelele de socializare. Ele acum pot sta maximum 15 minute pe aplicați unde pot colora online sau asorta haine pentru păpuși. Eu urmăresc atent ce fac ele, e o muncă zilnică de monitorizare”, spune Ruxanda Glavan.

În context, deputatul punctează că educația digitală ar trebui să fie o prioritate pentru Republica Moldova, „or dependența de gadgeturi poate apărea foarte rapid, dar pentru a o trata ai nevoie de timp mult și cam tot atâta răbdare”.

Cristina Parfeni 

Inapoi la arhiva noutaților