[ X ]
[ X ]
Cooperarea juridică moldo-americană, discutată la Ministerul Apărării
8 Mai

Reprezentanţi ai serviciilor juridice din structurile de apărare ale Republicii Moldova şi Statelor Unite ale Americii analizează cele mai bune practici în domeniul dreptului operaţional, în cadrul unui atelier de lucru, desfăşurat în perioada 7-8 mai curent, la Ministerul Apărării, transmite CURENTUL.

Potrivit şefului Direcţiei Juridice a Marelui Stat Major, colonel Viorel Remeşovschi, activitatea are drept scop dezvoltarea capacităților juridice ale instituției de apărare în contextul implementării Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Apărare (DCBI) şi identificarea unor posibile modalităţi de asistenţă pentru Armata Naţională.

Colonelul Remeşovschi a menţionat că militarii din Garda Națională a Carolinei de Nord (GNCN), Institutul Internațional de Studii Juridice (DIILS) din SUA şi cei din Armata Naţională realizează un schimb de experienţă privind necesitatea elaborării unui ghid al carierei profesionale şi a unui manual de drept operaţional – resurse utile pentru comandanţi şi consilieri juridici.

De asemenea, experţii discută despre utilitatea dezvoltării şi instruirii corpului de jurişti militari în conformitate cu standardele internaţionale.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților