[ X ]
[ X ]
Cooperare cu Finlanda. Oamenii legii au destructurat o grupare infracțională care au comis mai multe furturi
29 Mai

O grupare infracțională, cu caracter internațional, formată din cetățeni moldoveni, specializată în comiterea furturilor de bani și obiecte de preț, în proporții deosebit de mari, a fost destructurată în urma cooperării autorităților din Moldova și Finlanda, transmite CURENTUL.

Gruparea a activat pe o perioadă de mai bine de 5 ani și a fost anihilată ca urmare a acțiunilor întreprinse de către ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Național de Investigații al IGP și procurorii PCCOCS, în comun cu poliția finlandeză și suportul Europol.

La 28 mai curent, ofițerii INI și procurorii PCCOCS au efectuat 13 percheziții la domiciliile suspecților.

În urma operațiunii comune, cinci cetățeni ai Republicii Moldova, cu vârsta cuprinsă între 32 și 46 de ani, sunt cercetați în stare de libertate fiind bănuiți în comiterea infracțiunilor de furt pe teritoriul Finlandei, cauzând un prejudiciu material în sumă de 600 mii euro.

Este de menționat, că pe numele unora dintre suspecți, în Republica Italia, este emis mandat de arest în baza unui dosar penal, pentru furturi și răpire de persoane.

În urma măsurilor întreprinse a fost stabilit faptul că în cadrul acestui grup criminal sunt activi mai mulți membri care își desfășoară activitatea criminală în diferite țări europene. Aceștia urmează a fi stabiliți și atrași la răspundere penală.

În rezultatul perchezițiilor, forțele de ordine au depistat și ridicat obiecte de preț, bijuterii, arme, muniții, precum și suporturi tehnice și electronice ce au fost utilizate la comiterea infracțiunilor. În urma acțiunilor desfășurate urmează schimbul de probe pentru a fi folosit la învinuirea suspecților.

Pentru infracțiunile comise făptuitorii riscă pedepse pentru comiterea infracțiunii de furt în proporții deosebit de mari, contrabandă, spălare de bani și crearea sau conducerea organizaţii criminale.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților