[ X ]
[ X ]
[ X ]
Convenția Euro-Unionistă renunță la propriul proiect electoral: „Interesul național e mai presus”
24 Ianuarie

Convenția Euro-Unionistă renunță la propriul proiect electoral. Despre aceasta au comunicat liderii convenției, în cadrul unei conferințe de presă, informează CURENTUL.

Deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, membru Convenției Euro-unioniste, Valentin Dolganiuc, a comunicat mai multe detalii. „Eforturile noastre, cu părere de rău, nu au fost auzite. Astăzi venim cu un memoriu al Convenției euro-unioniste. Convenția Euro-Unionistă va renunța la propriul proiect electoral. Punem interesul național mai presus, decât interesul de grup. Convenția nu va participa la alegeri cu o listă unionistă națională pe 24 februarie”, a precizat Dolganiuc.

Prin urmare, el a comunicat despre participarea pe circumscripții. „În același timp, unii dintre fruntașii Convenției vor participa, independent, pe circumscripții. Facem apel către Blocul ACUM – să-și retragă acei candidați pe locurile uninominale și care se regăsesc pe lista națională. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, forțele oligarhice vor învinge”, a declarat Dolganiuc.

De menționat că, din cadrul Convenției mai face parte și directorul liceului teoretic român-francez „Gheorghe Asachi”, Boris Volosatîi, care participă, independent, pe o circumscripție la alegerile din 24 februarie. În aceeași circumscripție se regăsește și Andrei Năstase din partea blocului ACUM, Constantin Țuțu – PDM, Andrei Năstas – independent, dar și alți candidați.

Valeriu Cerba este un alt candidat independent, membru al Convenției, care se va regăsi în circumscripția nr. 26.

Totodată, în cadrul conferinței, un membru al Convenției, care intenționa, anterior, să candideze pe circumscripția nr.14 Călărași, Anatol Arhire – astăzi, a anunțat că își retrage candidatura în favoarea candidatului unionist din partea Partidului „Democrația Acasă”, Ion Leașcenco.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților