[ X ]
[ X ]
[ X ]
Convenția dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Franceze pentru evitarea dublei impuneri a intrat în vigoare
24 Aprilie

A intrat în vigoare Convenția dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Franceze pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii și fraudei fiscale cu privire la impozitele pe venit, semnată la Chișinău la 15 iunie 2022. Prevederile Convenției se pun în aplicare începând cu 1 ianuarie 2025, informează CURENTUL. 

Implementarea Convenției va contribui la dezvoltarea relațiilor economice moldo-franceze prin eliminarea dublei impuneri a persoanelor fizice şi juridice, și va spori nivelul de atractivitate a țării noastre pentru investitorii francezi prin crearea unui cadru legal și fiscal propice pentru inițierea și dezvoltarea afacerilor în Republica Moldova.

De asemenea, Convenția are drept scop consolidarea sistemelor financiare și fiscale din cele două țări, prin asigurarea coordonării acțiunilor dintre Părți și a schimbului eficient și operativ de informații în domeniul de referință. Astfel, vor fi susținute eforturile pentru avansarea dialogului economic moldo-francez, a fluxurilor comerciale și a realizării proiectelor investiționale de interes comun.

Inapoi la arhiva noutaților