Contractul de reparație a Coridorului 11: Drumul de acces spre satul Micleşti și drumul Peresecina – Hîrtopul Mare – Ohrincea, a fost semnat astăzi de Administrația de Stat a Drumurilor și compania „GENESIS INTERNATIONAL” SRL din Republica Moldova, transmite CURENTUL.
Contractul este parte a Proiectului de Îmbunătățire a Drumurilor Locale, iar pentru realizarea acestuia Banca Mondială a acordat Guvernului Republicii Moldova suport financiar în valoare totală de 99 875 975,9 de lei.
Potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, reparația Coridorului 11, este de o importanță strategică pentru că asigură legătură dintre centrul și nordul țării.
„Ne-am propus să identificăm și să reparăm toate coridoarele de drumuri locale din țară, pentru a asigura acces cetățenilor către centrele de educație, sănătate și comerț. Cu ajutorul experților am identificat 25 de coridoare și am început îmbunătățirile de la cele mai problematice tronsoane de drum”, a menționat ministrul.
Coridorul 11 începe de la intersecția cu drumul național M2 Chișinău-Orhei-Soroca și se sfârșește la intersecția cu drumul republican R23 (Criuleni-Brăneşti-Ivancea-M2). Acesta face legătura dintre mai multe localități, traversând satele: Peresecina, Micleşti, Işnovăţ și Hîrtopul Mare. Lungimea sectorului de drum ce urmează a fi îmbunătățit constituie 18,5 km.
Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, a menționat că licitația s-a desfășurat în conformitate cu prevederile Ghidului Băncii Mondiale pentru achiziția de bunuri, lucrări și servicii: „Oferta companiei „GENESIS INTERNATIONAL” SRL corespunde tuturor cerințelor stabilite în Documentele de Licitație. Timpul planificat pentru finalizarea lucrărilor este de 18 luni, plus 12 luni pentru Perioada de Notificare a Defecţiunilor (perioada de garanţie)”.
În contextul asigurării controlului calității pe parcursul execuției lucrărilor de îmbunătățire a Coridorului 11, în cadrul contractului menționat, urmează a fi semnat și un Contract de supervizare cu o companie internațională de consultanță, care va avea rolul de „Inginer”.
Cristina Parfeni