[ X ]
[ X ]
Contingentul KFOR 11 și-a început misiunea în Kosovo
12 Iunie

Cel de-al unsprezecelea contingent al Armatei Naţionale, detaşat în operaţiunea de menţinere a păcii KFOR, şi-a început misiunea în Kosovo, transmite CURENTUL.

Ofiţerii şi subofiţerii moldoveni au preluat atribuţiile pacificatorilor din cel de-al zecelea contingent, în cadrul unei ceremonii de transfer de autoritate, care a avut loc în Baza multinaţională „Camp Vilaggio Italia” din localitatea Pech.

În prezenţa comandantului Grupării de Forțe Multinaționale MNBG-W (Multinational Battle Group — West), colonel Gianfranco Di Marco, şi militarilor din Italia, Austria şi Slovenia, locotenent-colonelul Ion Godoroja, comandant al KFOR-10, a predat drapelul și responsabilitățile funcției locotenent-colonelului Radu Popa, care urmează să ocupe acest post în următoarele șase luni.

Cel de-al unsprezecelea contingent al Armatei Naţionale este format din 41 de militari profesionişti, dintre care un ofiţer de stat major, şapte genişti şi un pluton de 33 de militari. Ofiţerii şi subofiţerii moldoveni vor executa operaţiuni de pază şi apărare a obiectelor de importanţă strategică, misiuni de asigurare a securităţii bazei „Camp Vilaggio Italia”, inclusiv Mănăstirea Decane, precum şi de cercetare de geniu şi depistare a obiectelor explozive în aria de responsabilitate.

Totodată, pacificatorii moldoveni au participat la ceremonia, desfăşurată cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la instituirea operaţiunii KFOR din Kosovo. Evenimentul a avut loc în Baza multinațională „Camp Film City” din orașul Priştina.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților