[ X ]
[ X ]
[ X ]
Contestație depusă de USB la Consiliul de Circumscripție Chișinău
7 Octombrie

Candidatul Partidului Uniunea Salvați Basarabia (USB) la funcția de primar general al municipiului Chișinău, Valeriu Munteanu, susține că a depus o contestație la Consiliul Electoral de Circumscripție cu privire la cheltuielile contracandidatului său, Ion Ceban, în campania electorală, informează CURENTUL.

„În ziua de ieri, am numărat peste 100 de panouri ale concurentului electoral Ion Ceban. Panouri de la mici, care costă lunar amplasarea de la 250 de euro, la medii – 500 de euro, până la foarte mare care costă și 2 mii de euro pe lună. Am încercat să vedem dacă aceste cheltuieli privind amplasarea acestor panouri sunt reflectate în rapoartele pe care le prezintă fiecare partid săptămânal la Comisia Electorală Centrală. Noi vedem rapoartele 1, 2, 3 și 4, pe care le-a prezentat în primele 4 săptămâni. Astfel, a raportat cheltuieli pentru panourile stradale, în fiecare săptămână, de 14 mii 873 lei, ceea ce ar reprezenta aproximativ 700 de euro. În 4 săptămâni avem maxim 3 mii de euro”, a declarat Valeriu Munteanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Prin urmare, candidatul USB comunică despre o contestație. „Din calculele, pe care le-am făcut noi, valoarea reală a cheltuielilor pe care le-a făcut PSRM pentru amplasarea acestor panouri stradale este de 30 de ori mai mare, aproximativ 100 de mii de euro pe lună. Noi am întocmit în ziua de ieri o contestație, pe care am mers dimineață și am depus-o la Consiliul Electoral de Circumscripție”, a conchis Munteanu.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților