[ X ]
[ X ]
[ X ]
Consultări la Parlament pe marginea subiectului modificării legislației electorale
14 Iulie

Reprezentanți ai societății civile, mediului academic, mass-media, Comisiei Electorale Centrale și altor instituții au participat la consultările publice organizate de Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului, pe marginea proiectului de lege pentru modificarea Codului electoral, Codului contravențional, Codului serviciilor media audiovizuale, transmite CURENTUL.

Proiectul de modificare a Codului electoral, Codului contravențional, Codului serviciilor media audiovizuale a fost votat în prima lectură pe 9 iulie. Acesta reglementează mai multe aspecte, printre care sancțiuni pentru utilizarea în agitația electorală a discursului bazat pe ură sau instigator la discriminare, pentru implicarea cultelor religioase în campania electorală și pentru încălcarea legislației electorale de către grupurile de inițiativă, concurenții electorali, funcționarii electorali, instituțiile media, precum și anumite aspecte ale activității secțiilor de vot peste hotare, durata zilei de votare, etc.

Președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Vasile Bolea, a subliniat că propunerile înaintate în cadrul consultărilor publice de astăzi urmează a fi analizate și inserate în sinteza unică a amendamentelor, dezbătute pe platforma comisiei și publicate, conform Regulamentului Parlamentului. Acestea vor fi luate în calcul înainte de adoptarea proiectului în cea de-a doua lectură.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților