[ X ]
[ X ]
[ X ]
Consulatul Onorific al Austriei – inaugurat la Bălți. Renato Usatîi: „Este un semnal bun pentru Primăria Bălți”
29 Octombrie

În municipiul Bălți a fost inaugurat Consulatul Onorific al Austriei. La eveniment au participat reprezentanți ai Ministerul austriac de Externe, ambasadorul Christine Freilinger, episcopul Diecezei Romano-Catolice de la Chișinău, Anton Coșa și alți oficiali, transmite CURENTUL.

Înalții oaspeți au menționat că pe lângă intensificarea relaţiilor dintre Republica Moldova şi Republica Austria, diplomația austriacă își propune să contribuie la iniţierea unor noi proiecte comune în domeniul economic, investiţional şi cultural.

La eveniment a fost prezent și primarul ales al municipiului Bălți. Renato Usatîi a declarat că „Inaugurarea instituției este un semnal foarte bun pentru Primăria municipiului Bălți și pentru toți cetățenii, și sperăm că va fi și o platformă pentru o colaborare deschisă între agenții economici din municipiul Bălți și cei din Nordul țării cu orașele din Austria”.

Consulul onorific, Veronica Malcoci, a subliniat la rândul său că, perioada care urmează va fi una de colaborare în mai multe domenii.

„Cred că este cazul, așa cum a spus și domnul primar, să dezvoltăm relațiile pe sectorul economic, social, cultural, între Republica Moldova și Republica Austria și sunt sigură că urmează foarte multe proiecte interesante”.

„Eu am și un mesaj din partea mai multor tineri cu care am discutat recent și care speră foarte mult că acest Consulat va contribui la stabilirea unei relații între tineretul din municipiul Bălți și tineretul din Republica Austriacă deoarece, ei cu părere de rău, în ultimii 20 de ani, spun că sunt cei mai uitați, nu doar în Bălți, ci și în RM. Vom realiza proiecte frumoase dedicate tinerilor, învățământului în general, pentru ca sunt sigur că prezența dvs aici îi va apropia mult”, a mai spus Usatîi.

sursa: independent.md

Inapoi la arhiva noutaților