[ X ]
[ X ]
[ X ]
Construcția podului de încrucișare pe drumul public M3 Chișinău – Comrat – Giurgiulești – frontiera cu România urmează să fie finalziată până la finele anului
2 Iulie
Directorul general al Administraţia de Stat a Drumurilor, Sergiu Bejan, a efectuat o vizită pe șantierul de reparație a nodului rutier, inclusiv a podului de încrucișare, situat pe drumul public M3 Chișinău – Comrat – Giurgiulești – frontiera cu România, km 41,96 (sectorul de drum km 41,59 – 42,10 și bretelele 1 și 2).
În cadrul vizitei, a fost verificat progresul și calitatea execuției lucrărilor, inclusiv respectarea termenelor și a normelor de siguranță.
Stadiul lucrărilor la moment include:
▪️ consolidarea sferturilor de con cu beton armat;
▪️ înlocuirea aparatelor de reazem fără demontarea grinzilor pe partea dreaptă a podului, prin utilizarea cricurilor speciale;
▪️ consolidarea racordării acceselor la pasajul rutier.
𝐒𝐞𝐫𝐠𝐢𝐮 𝐁𝐞𝐣𝐚𝐧: „Lucrările de reparație la acest nod rutier sunt în desfășurare conform planului de execuție, fiind monitorizate constant pentru a asigura conformitatea cu normele tehnice. Ne asigurăm de asemenea de respectarea cu strictețe a normelor de siguranță și de finalizarea în timp util a fiecărei etape. Acest proiect va îmbunătăți semnificativ mobilitatea și siguranța traficului în regiune, asigurând o infrastructură rutieră modernă și eficientă pentru comunitățile locale.”
Amintim că termenul de execuție al lucrărilor este până la sfârșitul lunii decembrie 2024, iar progresul fizic al execuției constituie aproximativ 58%.
Acest nod rutier asigură accesul către localitățile Sagaidacul Nou, Satul Nou și Mihailovca, contribuind semnificativ la mobilitatea și conectivitatea regională.
Inapoi la arhiva noutaților