[ X ]
[ X ]
[ X ]
Constatările autorităților: Bisericile au respectat cerințele impuse, cetățenii au ignorat apelul de a sta acasă
20 Aprilie

Premierul țării, Ion Chicu, constată că majoritatea bisericilor din țară au respectat cerințele impuse și nu au desfășurat slujbe cu participarea credincioșilor, dar și procesul de sfințire a merindelor s-a petrecut conform regulilor, transmite CURENTUL.

Despre aceasta Premierul a comunicat după ședința Centrului Unic de Comandă.

„Situația este mai neplăcută privind fluxul mijloacelor de transport din și spre oraș. Se atestă un flux majorat de transport, asta în pofida faptului că am făcut apel de a nu migra în mediul rural și invers. Sper către vineri-sâmbătă să nu avem iar o explozie de cazuri”, a spus Ion Chicu.

Premierul a remarcat creșterea numărului de persoane vindecate și a vorbit și despre lotul de echipamente procurate din China care au ajuns ieri-seara.

„În țară au ajuns cele 80 mii de teste procurate din China de către Guvernul R. Moldova. Am primit ieri și ecranele de protecție – 196 de mii. Acestea vor fi distribuite instituțiilor medicale. Au fost aduse și 100 mii respiratoare și încă vor mai fi furnizate ulterior altele. Au fost și partide de ajutor umanitar procurate de cetățeni și companii”, a spus Ion Chicu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților