[ X ]
[ X ]
[ X ]
Constantin Codreanu și Doru Dendiu se implică în parlamentarele din România
4 Octombrie

Doi cetățeni ai Republicii Moldova, dar și ai României, își doresc să candideze la alegerile parlamentare din România, pe listele partidului Mișcarea Populară, care este condus de Traian Băsescu. Este vorba despre unioniștii Constantin Codreanu și Doru Dendiu, informează CURENTUL.

Astfel, Doru Dendiu va candida la Senat, iar Constantin Codreanu va candida pentru Camera Deputaților.

În cadrul unei conferințe de presă, Constantin Codreanu a declarat că ambii se vor implica în exercițiul democratic și anume în competiția internă a Partidul Mișcarea Populară, de a putea candida la cele 6 locuri de parlamentari, mai exact 4 locuri pentru Camera Deputaților și două locuri pentru Senat.

„Fac pasul spre politică fiindcă vreau să duc mesajul unionist, vreau să profit de tot ceea ce înseamnă statutul unui deputat, de tot ceea ce înseamnă o tribună, pe care ți-o oferă acest statut și vreau să vorbesc în calitate de reprezentant al statului român despre importanța mișcării unioniste, despre importanța reunirii. Anul 2018 este anul cînd cele două state românești se vor reuni. Voi face tot ce-mi stă în putință, din postura de deputat, și voi cere ca în Guvernul României să existe o structură specializată pentru relația cu RM”, a precizat Codreanu.

La rîndul său, Doru Dendiu a menționat că nu candidează pentru sine, ci – pentru românii din Basarabia.

„Am decis să candidez pentru că trebuie să asigurăm o continuitate a proiectelor dlui Președinte Băsescu în Basarabia, trebuie să asigurăm o continuitate a proiectelor dlui deputat Eugen Tomac. Mai am și cîteva proiecte proprii”, a precizat Dendiu.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților