[ X ]
[ X ]
[ X ]
Constantin Codreanu: „Am crezut în de la început și mai cred și acum – Unirea este inevitabilă”
27 Martie

„Unirea este un proces, nu este un eveniment. Mulți zic că sunt puțini care cunosc și doresc să realizeze Unirea sunt și care nu o doresc, dar nici în anul 1918 nu toți au dorit-o. Eu zic să ne concentrăm pe cei care își doresc Unirea cu adevărat. Unirea trebuie să devină proiect de țară”. Declarația a fost făcută de deputatul român Constantin Codreanu, în cadrul unei conferințe de presă, cu tema „99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România”, informează CURENTUL.

Constantin Codreanu, deputat PMP, a accentuat că Unirea este inevitabilă. „Să încercăm și să ne concentrăm pe lucrurile bune pe care le putem face. De aproape 10 ani sunt implicat în acest proiect, am crezut în el de la început și mai cred și acum – Unirea este inevitabilă. Ca visul acesta frumos să devină realitate trebuie să muncim. Președintele României a promulgat legea, pe care am propus-o, ca Ziua de 27 martie să devină sărbătoare națională, respectiv – de la anul viitor 27 martie, va fi sărbătorită și pe teritoriul României. Legea respectivă relevă că autoritățile naționale din România trebuie să organizeze evenimente pe data respectivă, astfel ca și societatea românească să simtă importanța acestui eveniment”, a declarat Codreanu.

Totodată, Ion Leașcenco, președintele organizației Blocului Unității Naționale din Chișinău, a accentuat importanța unirii României cu R. Moldova.

„Mulți vor zice că există riscul năruirii visului nostru. Eu cred că nu este așa, acesta este un proiect realizabil la care trebuie să punem cu toții umărul și să-l realizăm. În multe localități din Basarabia, Unirea este vie. Avem datoria istorică să lăsăm țara reîntregită, așa cum au făcut înaintașii noștri acum 99 de ani. Acțiunea lor merită tot respectul, actul de curaj servește drept un factor catalizator pentru noi astăzi”, a menționat Leașcenco.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților