[ X ]
[ X ]
[ X ]
Consiliul Național pentru Managementul Integrat al Frontierei de Stat – întrunit în ședință
7 Decembrie

În incinta Casei Guvernului s-a desfășurat prima ședință a Consiliului Național pentru Managementul Integrat al Frontierei de Stat, în format actualizat. Întrunirea a fost prezidată de către ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, președinte al Consiliului, cu participarea funcționarilor din toate autoritățile responsabile de sistemul managementului integrat al frontierei de stat, transmite CURENTUL.

În discursul său, ministrul a menționat faptul că inițierea implementării conceptului european de management integrat al frontierelor a reprezentat o decizie strategică importantă pentru Moldova, fapt care a permis dezvoltarea relațiilor dintre țara noastră şi Uniunea Europeană pe aspecte frontaliere specifice. „Este de remarcat faptul că doar cu eforturile comune ale autorităților și instituțiilor publice din sistemul MIFS, va fi posibilă atingerea rezultatelor scontate pe acest segment”, a adăugat ministrul Pavel Voicu în alocuțiunea sa.

Agenda ședinței a cuprins subiecte cu privire la nivelul de implementare a Planului de acțiuni pentru anii 2018-2020, pe marginea implementării Strategiei naționale de management integrat al frontierei de stat pentru perioada 2018-2023.

În intervenția delegației Poliției de Frontieră, condusă de șeful IGPF Corneliu Groza, au fost menționate evoluțiile înregistrate odată cu punerea în aplicare a Strategiei, în acest sens s-au făcut referințe la realizarea acțiunilor, circa 80%, din totalul sarcinilor puse instituției. Totodată, în analiza prezentată reprezentanții Poliției de Frontieră au pus un accent deosebit pe deficiențele existente, riscurile și amenințările care atentează la securitatea frontalieră a Republicii Moldova.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților