[ X ]
[ X ]
[ X ]
Consiliul Economic pe lîngă Președintele Republicii Moldova – constituit. Cine sunt membrii 
3 Martie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat astăzi Decretul privind crearea Consiliului Economic pe lîngă Președintele Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut pe o rețea de socializare, informează CURENTUL.

Igor Dodon, a declarat că au fost acceptați membri ai CE peste 40 de personalități, manageri, proprietari de întreprinderi din diverse ramuri ale economiei naționale, președinți de asociații profesionale, experți.

„În cadrul primei ședințe cu membrii Consiliului Economic (CE) am discutat multiple probleme cu caracter organizațional. Am menționat importanța pe care o acord creării acestei structuri non politice, care are drept scop analiza situației economice din țară, depistarea problemelor cheie și formularea unor propuneri eficiente de modernizare și dezvoltare a economiei Moldovei”, a informat șeful statului.

Igor Dodon a menționat și faptul că, crearea acestui Consiliu, toate proiectele de lege cu caracter economic, care vor fi înaintate spre promulgare, vor fi consultate de acest for. „Pe de altă parte programul de dezvoltare socio-economică care este în elaborare la Președinție, inițiativele legislative care vor fi prezentate pe viitor de noi, de asemenea, vor fi dezbătute inițial în cadrul CE. Am îndemnat membrii să vină la rîndul lor cu propuneri de dezvoltare a sectoarelor economice ale țării. În altă ordine de idei am discutat despre oportunitatea prezenței reprezentanților CE la diverse forumuri economice de peste hotare și în context am vorbit despre participarea la întrevederea oamenilor de afaceri din Moscova, care va avea loc pe 17 martie, curent, organizată la inițiativa Asociației Obștești a Federației Ruse ”Delovaia Rossia””, a scris Dodon.

Totodată, Președintele RM a informat că întreprinzătorii ruși sunt interesați de dezvoltarea colaborării cu partenerii din Moldova, iar la întrevedere și-au anunțat prezența zeci de reprezentanți ai comunităților de afaceri importante din Rusia.

Igor Dodon a precizat că ședințele Consiliului Economic vor avea loc cel puțin o dată în lună.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților