[ X ]
[ X ]
[ X ]
Consiliul Concurenței R. Moldova a participat la un seminar de instruire privind ajutorul de stat în colaborare cu omologii din România
29 Noiembrie

În perioada 26-27 noiembrie curent, delegația Consiliul Concurenței al Republicii Moldova a participat la un schimb de experiență în cadrul unui seminar de instruire în domeniul ajutorului de stat organizat în colaborare cu Consiliul Concurenței din România, cu suportul RoAID (Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare), transmite CURENTUL.

Acest eveniment a vizat implementarea corectă și eficientă a legii ajutorului de stat, scopul seminarului fiind aprofundarea cunoștințelor de aplicare a legislației în domeniul ajutorului de stat, combinând, astfel, partea teoretică și cea practică prin exemplificarea exhaustivă a legislației în domeniu. Totodată, seminarul a prevăzut efectuarea unei vizite a angajaților Consiliului Concurenței al Republicii Moldova la Ministerul Finanțelor Publice din România, pentru a discuta experiența României în domeniul evaluării și monitorizării ajutoarelor de stat, dar și a alinierii schemelor de ajutor de stat existente.

Ținând cont de experienţa avansată a Consiliul Concurenţei din România, angajamentele asumate în Acordul de Asociere RM-UE, diseminarea experienței a contribuit cu siguranţă la preluarea bunelor practici europene în domeniu întru îmbunătățirea mediului concurențial din țara noastră.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților