[ X ]
[ X ]
[ X ]
Consiliul Concurenței a efectuat mai multe percheziții la sediile companiilor petroliere
20 Ianuarie

Consiliul Concurenței aduce la cunoștință că, la data de 20 ianuarie curent autoritatea efectuează inspecții inopinate la sediile mai multor companii ce activează pe piața comercializării produselor petroliere de bază în contextul investigațiilor în derulare, inițiate în 2020 și 2021, transmite CURENTUL.

Investigațiile au scop depistarea probelor privind posibilele încălcări ale legislației concurențiale, în special art. 5: interzicerea acordurilor anticoncurențiale și art. 11: interzicerea abuzului de poziție dominantă.

„Totodată, referitor la mecanismul de control real al prețurilor mediatizat pe larg în ultima perioadă, aducem la cunoștință, că Consiliul Concurenței nu dispune de careva atribuții legale de stabilire a mecanismelor de control al prețurilor, piața produselor petroliere fiind o piață reglementată și supravegheată de alte instituții responsabile.

În scopul nepericlitării investigației și respectării tuturor procedurilor stabilite de cadrul legal Consiliul Concurenței nu va comenta declarațiile politice”, menționează instituția.

Cristina Pendea 

Inapoi la arhiva noutaților