[ X ]
[ X ]
[ X ]
Consiliul care s-a întrunit în ședință după o pauză de 6 ani: Ce decizie a adoptat în privința unui produs autohton
10 Octombrie

Consiliul pe filiera de produs legume-fructe proaspete și procesate, după o pauză de 6 ani, s-a întrunit în ședință, transmite CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, a scris că Consiliul s-a convocat pentru a discuta problema costurilor de producție în raport cu negocierea prețurilor de achiziție.

„După o perioadă inactivă de 6 ani, Consiliul pe filiera de produs legume-fructe proaspete și procesate, a fost reanimat în scopul intervenției pe piața agricolă pentru a asigura desfășurarea activității în condiții de concurență loială. Dat fiind faptul că fermierii întimpină dificultăți, în ceea ce privește comercializarea merelor pentru procesare, urmare a recoltei înalte înregistrată în anul curent, astăzi, 9 octombrie, Consiliul a fost convocat pentru a pune în discuție problema costurilor de producție în raport cu negocierea prețurilor de achiziție, dat fiind faptul că prețul oferit pe piață de procesatori nu acoperă cheltuielile suportate de agricultori la creșterea culturilor respective.

În cele din urmă, cu majoritatea voturilor membrilor Consiliului a fost aprobat un pret minim de referință, agreat și cu membrii producătorilor agricoli, la achiziția merelor pentru procesare. Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului va monitoriza în continuare evoluția prețurilor, in asa fel incit sa fie asigurata echitate fata de participantii pietii!”, a scris Nicolae Ciubuc.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților