[ X ]
[ X ]
[ X ]
Consilierul municipal Ruslan Codreanu, despre copilăria sa, dar și cum a ajuns să aibă în casă și cățel, și pisică
22 Mai

Copilăria șefului fracțiunii consilierilor municipali din partea Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Ruslan Codreanu, a fost plină cu de toate și, totuși, a fost una fericită. Momentele cele mai frumoase din copilărie, șeful fracțiunii PPEM din CMC ni le-a dezvăluit în cadrul proiectului CURENTUL „Amintiri din Copilărie” dedicat Zilei Internaționale a Copilului.

„Ar fi foarte greu să identific o singură amintire din copilărie care mi s-a întipărit. În general copilăria mea are mirosul toamnei, a frunzelor care ard pe înserate. În mare parte amintirile mele sunt legate de liniștea și nebunia satului, hoinăreala pe dealuri, furatul de cireșe și pescuitul, de râs în hohote cu sora mea și tot felul de surprize pe care le făceam părinților, fie să gătim o zeamă, fie ascunsul după colțuri, înveliți în covor și cu pălărie. Am avut o copilărie cu de toate. La fel ca și cea a 90% din copiii din Moldova. Părinții din noapte în noapte la munca, mama des plecată peste hotare. Dar a fost o copilărie fericită, în primul rând pentru că am fost împreună, și la bine și la greu. Și sănătoși”, spune Ruslan Codreanu.

Consilierul spune că speră că și fiica sa are o copilărie fericită.

„Ilinca mea are o copilărie fericită. Sper. În primul rând încerc să îi ofer spațiu să facă ce vrea, când vrea și cum vrea. Nu țin minte să îi fi spus vreodată că nu se poate ceva. Cel puțin nu când insistă de două ori. De asta avem acasă și câine și pisică”, ne-a spus consilierul.

Ruslan Codreanu spune că pentru ca viitoarele generații să aibă parte de copilărie frumoasă, într-o țară bine dezvoltată copiii trebuie să crească în familie.

„Foarte grea întrebare și tare mult nu vreau să intru pe subiecte politice. Deși nu cred în cuvântul „trebuie”, în cazul dat îmi permit să spun că, copilul prin definiție trebuie să fie fericit. Iar atunci când generații de copii cresc fără părinți pot spune cu certitudine că este eșecul clasei politice”, ne-a spus Ruslan Codreanu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților