[ X ]
[ X ]
[ X ]
Consilierii PAS bat alarma privind deșeurile: În loc de 180 de mii de tone anual, ar putea să se transporte doar circa 18
20 August

„Peste 180 de mii de tone de deșeuri, anual, transportăm la gunoi. Noi le-am putea valorifica altfel, pentru a nu fi depozitate” – susțin consilierii Partidului Acțiunii și Solidaritate (PAS) din cadrul Consiliului Municipal Chișinău (CMC), informează CURENTUL.

Vasile Grădinaru, președintele fracțiunii în CMC, declară că depozitarea provoacă mai multe probleme. „Prima este cea ecologică. Cu toții ne aducem aminte de incendiile de la poligon. Deșeurile nesortate sunt o sursă de poluare. O altă problemă este cea socială – de mai bine de 10 ani, locuitorii comunei Țânțăreni protestează pentru că sunt îngrijorați de riscurile sănătății lor. Ce au făcut autoritățile? Aproape nimic” – comunică Grădinaru.

În acest fel, șefia PAS în CMC vorbește de implementarea unui proiect, votat recent. „În concluzie, ceea ce s-a întâmplat pe 13 august în Consiliul municipal, votându-se proiectul cu privire la sortarea deșeurilor va pune bazele sortării și, ulterior, a reciclării sau fermentării a unei părți foarte mari din totalul de deșeuri, ceea ce ne va permite ca, cu 90 la sută, să scădem masa totală a deșeurilor transportate către poligonul de la Țânțăreni. Deci, în loc de 180 de mii de tone anual, care se transportă astăzi, ar putea să se transporte doar circa 18 mii de tone anual. Acesta va fi efectul în cazul în care va fi implementată această decizie”, a conchis Grădinaru.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților